Natuurfotoreis Hongarije,

Vogel/Vlinder fotografie.

plaatje zoeker van camera

Online boeken = Vol

 

 

Tijdens deze fotoreis krijgt u de mogelijkheid om vanuit 5 professionele schuilhutten zeer bijzondere vogels te fotograferen. Dit houdt in, dat u iedere dag de kans krijgt om een aantal verschillende soorten te fotograferen.

Naast vogelfotografie krijgt u ook de mogelijkheid om zeldzame vlindersoorten op prachtige wijze te kunnen vastleggen. Bovendien is het landschap ook zeer fotogeniek!

Deze fotoreis is op basis van vol pension en tweepersoonskamers, en zal vertrekken vanaf vliegveld Eindhoven, waar we gezamenlijk naar Boedapest zullen vliegen. U dient zelf naar vliegveld Eindhoven te komen. Het is daar gemakkelijk en betaalbaar om uw auto te parkeren. In Boedapest aangekomen zal er een bus klaar staan waarmee we naar ons “natuur“-pension zullen rijden. De rit duurt ongeveer 2 uur. Het pension bevindt zich aan de rand van het Bukkgebergte. Het is een fantastische plek waarvan je alleen maar kunt dromen! Goede schone kamers met prima bedden en midden in de natuur. Elke avond een driegangenmaaltijd die door een buitengewoon goede kok met producten uit eigen tuin bereid wordt. Na het eten zullen we gezellig in de gemeenschappelijke ruimte blijven om de dag en de foto’s die er gemaakt zijn te bespreken. Er staat een koelkast met verschillende dranken, mocht u hier iets van willen nuttigen dan is dit voor eigen rekening. De prijzen zijn zeer schappelijk! ’s Morgens zullen we gezamenlijk ontbijten. U kunt op dat moment ook uw eigen lunchpakket samenstellen.

De eigenaar van dit pension, Rob de Jong, is een Nederlandse bioloog met een grote kennis van de vlinders en vogels van Hongarije. Tijdens deze reis krijgt u advies van een beroepsnatuurfotograaf en tevens de ondersteuning en kennis van een bioloog die de omgeving kent als zijn broekzak.

Deelnemers die willen filmen zijn ook van harte welkom. Rob de Jong is een enthousiaste amateur filmer. Hij kan u veel handige tips geven. Deze fotoreis is dus niet alleen geschikt voor natuurfotografen maar ook buitengewoon goed geschikt natuurfilmers!

Wat is er allemaal mogelijk?!

 

Hut 1:

Deze hut staat op palen op ongeveer 4 meter hoog. Vanuit de hut kunt u de Rootpootvalk schitterend fotograferen, zowel mannetjes als vrouwtjes. In de derde week van juni worden de jongen gevoerd, dus er is veel activiteit rond het nest. Met wat geluk kunt u de prooioverdracht tussen mannetjes en vrouwtjes vastleggen.

Hut 2:

Vanuit deze hut fotografeert u liggend op een bed vlak over het water heen de dwergaalscholver. Het is mogelijk om deze schitterende vogel op een tak met spiegeling in het water te fotograferen. Maar ook komen nog veel meer verschillende soorten voor! Zoals bijvoorbeeld de Witwangstern, Witvleugelstern, Witoogeend, Zomertaling, Krooneend en andere eenden en futen, Bruine kiekendief, Lepelaar, Zilverreiger etc.

Hut 3:

Hier kunt u de Scharrelaar fotograferen. Maar er is ook kans op Kleine klapeksters of een Wielewaal.

Hut 4:

Vanuit hut 4 is het mogelijk om een van de mooiste en sierlijkste vogels van de wereld te fotograferen, de Bijeneter. Deze vogel zal vlak voor uw tent op een takje gaan zitten zodat u schitterende portretten kunt maken.

Hut 5:

Deze schuilhut staat in de boomgaard van het pension. Vanuit deze schuilhut kunt u de volgende vogels fotograferen: Grote- , Middelste – en Kleine bonte specht , Appelvink, Withalsvliegenvager, Groenling, Boomklever etc en ook eekhoorns.
Er is een drinkplaats gemaakt waar de vogels komen wassen en drinken. Dan is het natuurlijk ook mogelijk om dit mooi te fotograferen.

Kortom, elke dag zult u de kans krijgen om vanuit een professionele schuilhut een aantal bijzondere vogels te fotograferen!.

Vlinders en andere bijzonderheden!

Het gebied waar we verblijven is een van meest vlinderrijke gebieden van Europa. U moet er dus ook niet van op kijken als u rond het pension bijvoorbeeld een Grote vos, een Koninginnenpage of een Kleine weerschijnvlinder zult tegenkomen. In de boomgaard en vlinderwei van het pension zit het vol met de meest uiteenlopende soorten vlinders. Maar ook zullen we hoger in het Bukkgebergte een aantal veldjes bezoeken waar soorten voorkomen die op de Europese rode lijst staan. Ook hier krijgt u ruim de tijd om deze vlinders op een zo mooi mogelijke manier te fotograferen. Het is ook de tijd voor een aantal bijzondere insecten die velen graag eens zouden willen fotograferen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Alpenboktor en het Vliegend hert. Rob weet meestal wel een locatie, waar je deze zeldzame en spectaculaire beesten kunt vinden. Maar niet alleen zijn is er de mogelijkheid om bijzondere insecten te fotograferen! Met een beetje geluk vinden we een vuursalamander, en een boomkikker.

Ook al is dit geen workshop maar een fotoreis, u kunt natuurlijk rekenen op mijn fototechnische ondersteuning! Tips en adviezen die er voor zullen zorgen dat u met een aantal uitzonderlijke mooie foto’s zult thuis komen!

’s Avonds na het eten is het mogelijk met een beamer de foto’s die u gemaakt heeft met de groep te bekijken en na te bespreken. Het is altijd erg leerzaam om te zien wat de ander gemaakt heeft.

Tijdens het bekijken van de foto’s zal ik ook mijn advies geven. Mogelijk kunt u het advies de volgende dag in praktijk brengen.
Kortom, een zeer bijzondere en exclusieve fotoreis waar u in een relatief korte tijd de meest uiteenlopende vogel -en vlindersoorten kunt fotograferen!

Benodigdheden

 • Fotoapparatuur, statief, minimaal 500mm telelens, macrolens of 200mm telelens met tussenringen, draadontspanner, pittenzak etc. Telelenzen zijn ook te huur bij
  Kamera-express.nl
 • Plamp, onmisbaar bij macrofotografie! Dit is een flexibele klem waarmee u een bloemetje vast kunt zetten. Deze is te bestellen bij
  Kamera-express.nl
 • Stukje vijverzijl 1 mt bij 1 mt om droog in het gras te kunnen zitten.
 • Regenkleding (regenbroek en regenjack), paraplu, regenhoes voor uw fotoapparatuur.
 • Goede waterdichte wandelschoenen.
 • Klein schaartje (onmisbaar voor bij macrofotografie)
 • Reflectiescherm.
 • Thermoskan.
 • Camouflage -kleding.
 • Deet antimuggen spray.
 • Een goede reis en annuleringsverzekering. (Deze zit niet bij de reis inbegrepen!)
 • Een goed humeur!

Datum:

Heenreis : 04-6-2012 Eindhoven, vertrek 08:35 uur W6 2272

Terugreis: 12-6-2012 Boedapest, vertrek 06:05 uur W6 2271

U kunt deze vliegreis het best zelf boeken bij WIZZAIR bij uw reisbureau of via internet.

Wacht niet te lang ivm een volgeboekt vliegtuig!

Hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de vlucht!

Aantal deelnemers:

Minimaal 6
Maximaal 12

Complete fotoreis:

Vol pension, inclusief, vervoer ter plaatse, verblijf, schuilhutten, eten/drinken, fototechnische ondersteuning, etc.

Prijs: € 1.650,-
plaatje zoeker van camera

Online boeken = Vol

 

 

Klik hier voor ervaringen van deelnemers
Klik hier voor foto’s gemaakt door deelnemers